Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gyermek és kamaszkorban lehetőségünk van számtalan olyan fogazati és harapási eltérést megoldani, melyeket felnőttkorban, bizonyos esetekben már csak kevésbé vagy némi kompromisszum árán tudunk korrigálni.. Ezért mindenképpen ajánlatos már 6-7 éves korban elmenni egy fogszabályozási szűrővizsgálatra. Tejfogazatban és vegyes fogazatban általában kivehető, "éjszakai" készülékes kezelést végzünk, melynek célja az állcsontok helyes növekedésének biztosítása, az azt akadályozó tényezők kiiktatásával valamint a fogak elrendezése és előtörésük irányítása.

Az állcsontok és a fogazat helytelen fejlődésével szoros összefüggésben vannak bizonyos fül-orr gégészeti problémák, például akadályozott orrlégzés, túl nagy mandulák, helytelen nyelési formák, helytelen nyelvtartás és bizonyos rossz szokások, mint az ujjszopás, melyek mind káros erőhatásokat közvetítenek a fejlődő fogazatra és megbontják az ajkak, az áll és az orca izmainak egyensúlyát.  Ezen tényezők tartós fennálása komoly fogazati eltérésekhez és akár állcsont deformációhoz is vezethet. A legfontosabb a megelőzés! Az időben észrevett problémák,a gyermekkori fogszabályozó készülékekkel valamint fül-orr-gégész és logopédus szakember segítségével  gyorsan és hatékonyan orvosolhatóak.

A kamaszkorban használatos ragasztott készülék ma már nem "ciki". A fiatalok szívesen viselik a divatos, színes vagy visszafogott esztétikus porcelán fogszabályozókat, hiszen általános igénnyé vált a rendezett szép fogazat. Ez az időszak ideális szinte minden fogszabályozási eltérés megoldására, hiszen a szervezet gyorsan reagál, a gyermekek nagyon könnyen hozzászoknak a készülékekhez, viselésük nem akadályozza őket a napi tevékenységekben, a növekedést pedig kihasználhatjuk az állcsontok helyes viszonyának beállítására.