Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Fogszabályozás felnőttkorban is lehetséges!

 Sőt, a rendelőt felkereső páciensek jelentős része felnőtt, hiszen sohasem késő belevágni egy olyan kezelésbe, mellyel nem csak ragyogó mosolyt kaphatunk, de a fogaink hosszútávú épségét és fogínyünk egészségét is megőrizhetjük.

Gyakran a gyermeküket fogszabályozásra kísérő szülők is kedvet kapnak a kezeléshez, akik esetleg már régóta tervezték, de korábban elmulasztották, féltek eljönni vagy netán már túlestek egy korábbi kezelésen, melynek eredményével nem elégedettek.  A modern készülékeknek köszönhetően ma már nem kell hosszú évekig viselni kényelmetlen "drótokat" a szánkban. Az igen esztétikus, "fogszínű" bracketek kiképzése magas pácienskomfortot biztosít, a precíz,folyamatos erőleadásnak köszönhetően pedig a kezelések viszonylag gyorsak, fájdalommentesek.  

 

 

Habár a felnőtt és gyermek fogszabályozás, azaz a fogak mozgatása alapvetően hasonlóan működik, a felnőttkori kezeléseknek van néhány jellegzetessége.

                                                                                                                                                                                               

  • Mindig figyelembe kell vennünk, hogy a szervezet regenerációs képessége idővel gyengül, ezért a fogmozgatásokat óvatosabban, kíméletesebben végezzük, ezzel is minimálisra csökkentve az esetleges nem kívánt mellékhatások előfordulását.
  • Alapvető eltérés az, hogy a felnőttek növekedése – így az állcsontok növekedése is – már befejeződött, ezért bizonyos harapási eltérések megoldásában esetenként kompromisszumot kell kötnünk.
  • A felnőtteket már érinthetik különféle fogágy-betegségek, ínysorvadás és/vagy csontveszteség is. Sokszor pont ez teszi szükségessé magát a fogszabályozó kezelést, mely a fogágy-betegségek kezelésére specializálódott fogorvos munkájával együtt  jelentős javulást eredményezhet ezen folymatokban.
  • Felnőttkorban gyakran találkozunk foghiányokkal. A fogpótlást előkészítő fogszabályozás sajátos csoportját  alkotja a kezeléseknek hiszen sokszor el sem készíthető megfelelő fogpótlás előzetes fogszabályozás nélkül. Ilyenkor a fogszabályozással kedvezőbb feltételeket teremtünk a készülő pótlás, implanátum számára. De olyan is előfordul, hogy a fogpótlást teljesen kiválthatjuk a foghiányok összezárásával.