Esztétikai fogászat

Ha növelni akarja önbizalmát, tökéletesítse mosolyát! Vegye igénybe kozmetikai fogászati szolgáltatásainkat!

A kozmetikai fogászati eljárások, nevéből adódóan , a fogazat esztétikai hibáit hivatott eltüntetni. Ezek lehetnek veleszületett hibák, de kialakulhatnak az élet folyamán. A dohányzás, a kávé, tea, színes üdítők fogyasztása során keletkezett elszíneződéseket professzionális fogtisztításal ( ultrahangos depurátor, fogpolírozó paszták és porok segítségével ) távolítjuk el.  Durvább zománc hibák,  vagy hiányosságok  korrigálására  kerámia  héjak  készítését  javasoljuk! Ha a szájhigiénés kezelések után még mindig  elégedetlen fogainak színével, különböző fogfehéritő eljárásokkal tovább tökéletesíthetjük az eredményt. A fogfehérítés menüben tájékozódhat a lehetőségekről. Merészebb pácienseinknek fogelőkészítést nem igénylő, és így a fog szerkezetében kárt nem okozó, későbbiekben könnyedén eltávolítható fogékszereket kínálunk különböző színben, méretben és formában.

Professzionális fogtisztítás

A professzionális fogtisztítás egy két lépéses, tökéletes tisztaságot eredményező kezelés, mely ultrahangos fogkőeltávolításból, és az azt követő Air-Brush só polírozásból áll. A fogkő eltávolítás során a durvább fogkövek, nagyobb szemcsék választhatóak le a fogak felszínéről. A só polírozás, mint gyengéd fogfehérítés alaposan tisztít, eltávolít minden felrakódott elszíneződést.

1.lépés: Ultrahangos fogkőeltávolítás kíméletesen, nagy teljesítményű ultrahangos depurátorral

A kezelés célja: 
Az íny feletti és íny alatti fogkövek eltávolítása
Az ínygyulladás kezelése

2. lépés: Air-Brush sópolírozással az elszíneződések eltávolítása, fogközök tisztítása

A kezelés célja:
Végső finom polírozás a fogak közti résekben
Elszíneződések maradéktalan eltávolítása – természetes fogfehérítés
Tökéletes simaság elérése, üde lehelet

A professzionális fogtisztítást érdemes fél éves rendszerességgel igénybe venni, mellyel elkerülhető a fogkőképződés okozta fogínygyulladás és fogínyvérzés valamint eltávolítható a kávé, tea,cigaretta okozta barnás elszíneződés. Fogszabályozót viselő pácienseink esetében 3 havonta ajánlott elvégezni a professzionális rendelői tisztítást, melyből számukra 50 % kedvezményt biztosítunk.

Fogfehérítés

Önbizalom, magabiztosság, megnyerő külső – mindannyiunk nem titkolt vágya. A jó megjelenés egyik elengedhetetlen feltétele a tökéletes mosoly. Ha fogaink épek, egészségesek, de elégedetlenek vagyunk a színével, többféle fogfehérítő eljárás közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. A fogfehérítés alkalmával  peroxidokat tartalmazó gélt alkalmazunk egy egyénre szabott sín ( otthoni fogfehérítés ), vagy nagyteljesítményű kék fényt kibocsájtó plazmalámpa, esetleg lézerfény, illetve ultrahangos rezgés ( rendelői fogfehérítések ) segítségével. A fogfehérítés egy szabályzott oxidációs, fehérítő hatású folyamat, mely eltávolítja a fogakból az elszíneződéseket, és a fog eredeti alapszínét több árnyalattal kivilágosítja. Az otthoni fogfehérítés esetén egy műanyag sínbe tölti a páciens a fogfehérítő gélt, amit néhány órára a fogaira helyez.  Kíméletes módja a fogfehérítésnek, de legalább egy héten át kell rendszeresen kezelni a fogakat, és az eredmény sem mindig tökéletes. A rendelői fogfehérítés esetén ultrahangos fogtisztítást követően a fogakra felvitt fogfehérítő gélt a plazmafény, lézerfény illetve ultrahangos rezgés segítségével aktiváljuk, ami 45-60 perc alatt fejti ki fogfehérítő hatását. Jóval  hatékonyabb és gyorsabb eljárás, mint  az otthoni kezelés. A fehérített fogak idővel, az ételekben, italokban található színező anyagok miatt, sötétebbekké válhatnak, ezért évenként ajánlatos egy rövid “emlékeztető” fogfehérítést végezni. A fogfehérítés teljesen veszélytelen, a fogakat nem károsítja, néha átmeneti érzékenység léphet fel, ami spontán elmúlik néhány nap alatt,  szükség esetén fluorid tartalmú érzékenység csökkentő gél használata javasolt 2-3 napig

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászat többféle kezelési mód gyűjtőneve, amelyek segítségével a    fog  megmentése a cél.

Tömések:
Kiváló minőségű, fényre keményedő esztétikus tömőanyagok segítségével, egy kezelés alkalmával akár több fogát is újjávarázsolhatjuk. Ne féljen amalgám töméseit kicseréltetni! Tökéletes izolálással, megbízható elszívóberendezéssel méreganyag nem kerül szervezetébe.

Betétek ( inlay, onlay ):
Ezek alatt azokat a töméseket értjük, melyeket a fogtechnikus készít el laboratóriumban, az orvos által vett lenyomat alapján. A betétet speciális ragasztócementtel rögzítjük a fogba. Ezek a speciális tömések készülhetnek különféle kerámiákból, vagy akár aranyból. Tartósságát, pontosságát, esztétikumát tekintve tökéletesebb, mint a szájban készült tömések.

Gyökérkezelés:
Egy lehetőség a beteg fogak megmentésére. A fogak döntő többsége megmenthető, csak meg kell hozzá találni a megfelelő technikát. Kézi és gépi megmunkáló eszközök, rtg-diagnosztika és gyökércsatorna bemérő készülék, valamint különféle, az adott szituációnak megfelelő anyagok állnak rendelkezésünkre a tökéletes eredmény elérése céljából.

Barázdazárás:
Kisgyermekek frissen előbújt örlőfogain található mély barázdák befedése, egy erre a célra kifejlesztett folyékony tömőanyag segítségével, mely hosszú időre megvédi a nehezen tisztítható helyeket a szúvasodástól. A beavatkozás teljesen fájdalmatlan, néhány percet vesz mindössze igénybe.