Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

A terhesség ideje alatt fokozottan oda kell figyelni-többek között-a szájban történő változásokra is, mint például a  terhességi ínygyulladás, ami rendkívül jellemző ebben az időszakban a kismamákra.

 

Sajnos csak kevesen tudják hogy a koraszülésekben, a kisebb súlyú babák világrajövetelében és még a vetélések számában is szerepet játszik az ínygyulladás. Az ösztrogén és progeszteron szint emelkedése miatti ínyduzzanat könnyen ínygyulladássá alakulhat, amely fogágy betegséghez vezethet, és a felszaporodott baktériumok sajnos a magzatburkon keresztül a baba fejlődését is befolyásolhatják. Ha úgy érzi hogy ínyproblémái vannak ( fogmosáskor vérző, egyértelműen vöröses, duzzadt az ínye, rossz a lehelete-kellemetlen a szájíze), haladéktalanul keresse fel fogorvosát, mivel a kezdeti stádiumból még visszafordítható, gyógyítható tünetegyüttesről van szó.

Otthon amit tehetünk a megelőzésért illetve hogy ne romoljon a helyzet, a megfelelő fogkefét kell használni megfelelő fogkrémmel, (Parodontax fogkrém és fogkefe alkalmas) valamint az orvos ajánlásával Elmex gél és Gengigel gél használatára is szükség lehet ( utóbbi receptre kapható, és ki kell kérni az orvos véleményét). A fogközök tisztítására is különös hangsúlyt kell fektetni, ( drogériákban kapható fogköz tisztító kefe, vagy fogselyem) és kiegészítésképpen szájvizeket is kell használni ( pl Meridol).