A FOGSZABÁLYOZÓ KEZELÉS MENETE

A kezelés megkezdését minden esetben egy konzultáció és kötetlen beszélgetés előzi meg, melynek során a páciensek felvilágosítást kapnak az eset jellegéről, a lehetséges megoldásokról, valamint a kezelés várható időtartamáról és költségeiről.

Ezután nyugodtan lehet gondolkodni az elhangzottakon. Ha a döntés megszületett, röntgen felvételeket készítünk, lenyomatokat veszünk, és az ezeken végzett különböző mérések alapján elkészül a részletes kezelési terv.  Szükség esetén, ezt egy második konzultáció követi, ahol átbeszéljük a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat és a felmerülő kérdéseket. Ezután rendeljük csak meg  a választott készüléket.

A kivehető fogszabályozók átadása során megtanítjuk pácienseinket a készülék helyes viselésére, elmondjuk a tisztítással és az otthoni teendőkkel kapcsolatos tudnivalókat.

A rögzített fogszabályozó készülékek felragasztása teljesen fájdalommentes. A manapság használatos modern anyagok és eljárások nem károsítják a fogzománcot. A bracketek megszokása miniális időt vesz igénybe, viselésük általában nem jár semmiféle kellemetlenséggel, a mindennapos rutint nem befolyásolja. A kezelés alatt igyekszünk minden időközben felmerülő kérdésre, problémára azonnal segítséget nyújtani. A készüléket a felhelyezés után havonta kell ellenőrizni és állítani. A kezelés sikeressége érdekében fontos betartani a havi kontrollokat, illetve a viseléssel, szájápolással kacsolatos tanácsokat.Végül, fontos tudni, hogy az aktív kezelés után, szinte minden esetben szükséges éjszakai helybentartó készüléket viselni az elért eredmény tartóssága és a hosszú távú stabilitás érdekében.